Novura

Novurea in het kort:
Novurea is een meststof met 46% stikstof. De variant Novurea-S bevat naast 38% stikstof ook 18% zwavel (SO3). De groene korrel is behandeld met een ureaseremmer waardoor ongewenst stikstofverlies tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor komt uw investering in stikstof maximaal ten goede aan de groei van het gewas.

Novurea, zo werkt het:
Elke bodem bevat het enzym urease. Zodra ureum wordt gestrooid breekt dit enzym ureum af tot ammonium. Tijdens deze omzetting vindt er een om de korrel een plaatselijke pH-stijging plaats. Wanneer deze pH boven 7 komt, wordt een deel van het gevormde ammonium omgezet naar ammoniak-gas die verdampt, of wel vervluchtigt. De mate van vervluchtiging is afhankelijk van o.a. bodem-pH, temperatuur en vocht. Onder Nederlandse omstandigheden bedraagt de vervluchtiging gemiddeld 26% bij volvelds strooien.

Een ureaseremmer voorkomt deze vervluchtiging. Novurea is ureum dat behandeld is met een ureaseremmer. Zodra Novurea wordt gestrooid, vertraagt de ureaseremmer de omzetting van ureaum naar ammonium. Hierdoor blijft de pH rondom de korrel onder pH 7. Door de minimale pH-stijging blijft de stikstof in de stabiele ammoniumvorm, welke niet vervluchtigd. Er blijft meer stikstof beschikbaar voor gewasgroei. Uw investering in stikstof komt maximaal ten goede aan gewasgroei en bovendien wordt de milieubelasting beperkt.

0201 afbeelding novurea video0202 afbeelding novurea korrel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kenmerken de Novurea

 • Perfect strooieigenschappen
  o   Uniforme korrel. Geen stof. Werkt niet corrosief op uw strooier. Goede bewaareigenschappen, ook in de silo. Meer dan 150.000 ha strooiervaring. Strooitabellen beschikbaar op www.novurea.nl
 • Maximale stikstof efficiëntie
  o   Stabiele stikstofvorm, minder gevoelig voor ongewenst stikstofverlies door uitspoeling en vervluchtiging.
 • Bevat 46% stikstof, minder arbeid per hectare
  o   Novurea bevat 46% stikstof, met één volle strooier strooit u 30% meer hectare land. U bespaart tijd en arbeid.
 • Meer gras met goede structuur en hoog aandeel benutbaar eiwit
  o   Novurea wordt geleidelijk omgezet in ammoniumstikstof, het resultaat is meer structuur en een steviger gewas.
 • Novurea kunt u vroeg strooien
  o   Ongeacht de weersomstandigheden, Novurea kunt u vroeg strooien. Hiermee voedt u de bodem vroegtijdig waardoor potentiele groeidagen worden benut. Rekening houden met kans op uitspoeling is minder relevant.
 • Novurea kenmerkt zich door een aantrekkelijke prijs per kg stikstof
  o   Bereken zelf uw besparing op de bemestingskosten op www.novurea.nl

0201 afbeelding novurea video zwavel0207 afbeelding novurea bigbag

Ga naar boven