Een goede samenstelling van de bodem is van belang voor een goede groei. De ontwikkeling van een plant en daarmee de opbrengst ervan is onder meer afhankelijk van de zuurgraad (pH) van de bodem. Hoe zuurder de grond, hoe lager de pH. Kalk is een element dat het milieu in de bodem reguleert. Bij de juiste pH verlopen chemische en bacteriologische processen veel beter, worden voedingsstoffen beter benut, groeien de gewassen beter en geven een hogere opbrengst.

Uit grondonderzoeken blijkt dat de pH van de grond vaak (veel) te laag is!

Wij beschikken hebben de volgende soorten landbouwkalk in ons assortiment:

Droge kalk

Droge kalk kenmerkt zich door de fijne structuur waardoor het snel door de bodem wordt opgenomen. Droge kalk dient met een speciale kalkstrooier uitgereden te worden.

Wij hebben jaarrond droge kalk beschikbaar in een van onze kalksilo’s.

Dolokal 50 ZBW 5% Mgo
Duwa kalk 60 ZBW 19% MgO


Vochtige kalk
Naast droge kalk bent u voor vochtige kalk bij ons aan het juiste adres. Vochtige kalk kan met een mestverspreider uitgereden worden en is qua prijs Ca 30% VOORDELIGER als droge kalk.

Limkal 50 ZBW 0% MgO
Duwamag 57 ZBW 18% MgO

Deze kalk kan door uw loonwerker bij ons geladen worden, of desgewenst in volle vrachten bij u geleverd worden.

Eierschalen
Eierschalen is een prijstechnisch zeer aantrekkelijke kalkbemesting. Bekijk voor nadere gegevens de product-informatie van dit product.

Korrelkalk
Indien u zelf uw kalk wilt strooien, kunt u kiezen voor Nova-kal. Deze gekorrelde kalk kunt u net als kunstmest met uw kunstmeststrooier strooien.  Lees hier voor meer info

Hoe hoger het magnesium-gehalte, des te langzamer werkt de kalk. Het is dus raadzaam om bij een voorjaars-bekalking een kalk met laag magnesium aandeel te gebruiken.

 

 

Ga naar boven